Czy Twoja druga połówka jest prawdziwym smakoszem złotego trunku? Jeśli tak, na pewno chciałaby poznać smaki i zapachy piwa z całego świata! Piwny kurs kiperski to niepowtarzalna okazja, aby w Krakowie nauczyć się profesjonalnego sposobu oceny jakości piwa na podstawie barwy, aromatu, przejrzystości, posmaku oraz wielu innych, indywidualnych czynników.
Każde piwo, które będą mieli okazję posmakować uczestnicy kursu jest wyjątkowe: cechuje się ono charakterystycznym smakiem, własną historią, a także związane jest z realiami danej kultury. Piwosze z całego Krakowa będą mieli okazję próbować piwa typu: Pilzner, Lambic, ALE, Stout, Witbier, Weizen, Trapist oraz Bock. Co ciekawe, różne gatunki chmielowego trunku pasują do różnych potraw, dużą wagę w degustacji odgrywa także już sam rytuał jego serwowania. O tym, jak właściwie należy to robić, uczestnicy dowiedzą się od zawodowych piwoznawców.
Jeżeli kurs wyjątkowo przypadnie do gustu piwoszom, kto wie, może i oni zostaną już wkrótce prawdziwymi zawodowcami. Miłośnicy pysznego piwa, łączcie się!
Hotel Kazimierz III, ul. Podbrzezie 5
Cały rok, zgodnie z harmonogramem.
Kurs obejmuje wiedzę z zakresu:
- odróżniania dobrego piwa od złego
- profesjonalnej wiedzy kiperskiej
- profilu smakowego piwa
- dopasowania piwa do potraw
- jaki jest gatunkowy podział piwa
- jak słuchać piwa
Na zakończenie kursu każdy otrzymuje certyfikat.
Wszystkie pola są wymagane.