Przed wiekami Polacy słynęli z zamiłowania do dobrego jedzenia i picia. Powszechnie wiedziano, że nie tylko docenią dobrą kuchnię, ale i sami dodadzą do niej coś od siebie. Przez dziesięciolecia umiejętność ta była spychana na dalszy plan, teraz jednak powraca w modzie na gotowanie i zainteresowaniu gastronomią. Niemal każdy z nas stara się jeść i pić odpowiedzialnie wiedząc, dlaczego sięga po określone produkty, czasem jednak ciekawość popycha nas krok dalej.
Nie brakuje osób zastanawiających się nad tym, jak przygotowywać naprawdę dobra kawę, zgłębić tajniki kuchni meksykańskiej lub rozróżniać wina z całego świata. Okazuje się, że nie jest to wcale wiedza tajemna, jej zgłębianiu służą zaś szkolenia i kursy gastronomiczne organizowane coraz częściej w naszym kraju.
Szkolenia i kursy gastronomiczne to spotkania prowadzone przez specjalistów. Osoby, które z nich korzystają nie są przy tym wyłącznie biernymi obserwatorami, zdobywają bowiem wiedzę, którą mogą wykorzystywać w praktyce. Nie dziwi więc to, że są to również coraz ciekawsze pomysły na prezent – niekonwencjonalne i naprawdę inspirujące.
Wszystkie pola są wymagane.